Hogyan válasszuk ki a megfelelő illeszkedést és kényelmet biztosító kutyanyakörvet?

21 febr

Nehéz lehet megtalálni a tökéletes kutyanyakörvet, amely nemcsak illeszkedik szőrös barátjához, de kényelmesen is érzi magát. A Dogle Kutya Webshop segít Önnek is! A sok különböző méret, stílus és anyag mellett honnan tudhatja, hogy melyik nyakörv lesz megfelelő kedvencének?

Akár új kiskutya tulajdonosa, akár csak egy frissítésre vágyik, kutyájának olyan nyakörvet kell kapnia, amely a legjobban megfelel az igényeinek.

Íme, mit kell figyelembe vennie, mielőtt elkezdene barangolni a kisállatokat árusító polcon, hogy biztosan a megfelelő választást hozza meg.

Kutyanyakörv méretezése

Itt kezdődik az útja a megfelelő kutyanyakörv megtalálásához.

Mielőtt elkezdene vásárolni, tudnia kell, hogy mekkora a kutyája nyaka. Ez azért kulcsfontosságú, mert nem akar túl szoros vagy túl laza nyakörvet választani.

Ne feledje, hogy az egyik módja annak, hogy megállapítsa, hogy a kutya nyakörve megfelelően illeszkedik-e, a kétujjas szabály. Ha két ujját könnyedén be tudja csúsztatni a nyakörv alá, akkor az éppen megfelelő.

A háziállat nyakméretének megmérésére a legjobb módszer a mérőszalag használata. Óvatosan tekerje a szalagot a kutya nyaka köré úgy, hogy az egy nyakörvre hasonlítson, és tartsa az ujját a szalag találkozásánál.

Ezután adjon hozzá két hüvelyket a méréshez, és voilá! Megvan a kutyája nyakmérete, és készen áll a vásárlásra.

Stílusok

A kutyanyakörv minden stílusa egy bizonyos funkciót lát el. Íme néhány a legjobb kutyanyakörvek közül, hogy ne legyen zavarban.

A standard nyakörvek a legelterjedtebbek a kutyatulajdonosok körében. Ezek pántjai nejlonból vagy gumiból készülnek, csatokkal, amelyek műanyagból vagy fémből készülnek. Ez a stílus tökéletes a mindennapi viselethez, és könnyen felvehető vagy levehető. A standard kutyanyakörveket sokféle színben és mintával készítik, így jó szórakozást a kölyökkutya stílusához!

A kiképző nyakörvek segítik a kutya kiképzését. A különböző típusú tréningnyakörvek segítségével megtaníthatja kutyáját arra, hogy ne húzza a pórázt, vagy hogy a sarkánál fogva haladjon. Fontos, hogy a tréningnyakörveket megfelelően használd, mert ha nem így teszel, akkor azok károsak lehetnek a kutyádra.

A LED-es nyakörvek nagyszerű, biztonságos választást jelentenek, ha sötétedés után viszi ki kutyáját. Ezek a nyakörvek vagy fényekkel vagy fényvisszaverő csíkokkal vannak felszerelve, ami lehetővé teszi, hogy az autók és más gyalogosok lássák Önt és kutyáját.

A legfontosabb, hogy kutyája feltétlenül elégedett legyen a nyakörv stílusában. További módokat keres arra, hogy kutyája mosolyogjon? Nézze meg ezt a bejegyzést.

Anyagok

A kutyanyakörvek különböző stílusaihoz hasonlóan a nyakörv anyaga is funkciót tölthet be, attól függően, hogy Ön és kutyája milyen életmódot folytat.

Íme a kutyanyakörvek három leggyakoribb anyaga, és hogy mit jelenthetnek kedvence számára.

A nejlon kutyanyakörvek általában olcsók, és sokféle színben, mintában és stílusban kaphatók. Emellett a nejlon egy nem koptató, rugalmas anyag, ami azt jelenti, hogy kutyája kényelmesen fogja érezni magát benne!

A bőr tartósabb választás, így ha kutyája sok időt tölt a szabadban, akkor ez az anyag lehet a megfelelő. Arról nem is beszélve, hogy a bőr nyakörv a kutyának a klasszikus, az ember legjobb barátja megjelenést kölcsönzi.

A vízálló BioThane tökéletes a vizet kedvelő fajták számára. Az uretán és vinil bevonattal ellátott nyakörv ellenáll az időjárás viszontagságainak, és nem kopik el. Ha szívesen viszi a kutyáját a tóhoz, ez a nyakörv az Ön számára készült.

Személyre szabás

3 háziállatból 1 elveszik valamikor az élete során.

Az egyedi kutyanyakörv megváltoztathatja ezt.

Ha kutyája nyakörvét olyan információkkal személyre szabja, mint a neve és az Ön mobiltelefonszáma, az segíthet abban, hogy biztonságban hazaérjen.

Az elérhetőségi adatokat közvetlenül a nyakörv pántjára nyomtathatja, vagy testre szabhatja a felcsatolható címkéket.

Sok kutyatulajdonos még a kedvenc nyakörvének színét és mintáját is testre szabja. Ez egy szórakoztató módja annak, hogy kifejezze kutyája személyiségét!

Sétáljon egyet

Most már tudja, hogy mit kell figyelembe vennie a kutyanyakörv kiválasztásakor.